We zijn niet opgegroeid met zoete aardappels; pas de laatste tien jaar is deze groente behoorlijk populair geworden. Inmiddels hebben we de schade ruim ingehaald. Bijna wekelijks maken we zoete aardappel klaar in de oven. We gebruiken ze in allerlei soorten gerechten – in salades met gekookte linzen als snelle, vullende maaltijd, in mayosandwiches en in wraps als deze. Het gekookte ei geeft wat extra vulling. De dadels, granaatappel en feta voegen extra smaken toe en de sla en komkommer houden het licht en fris.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Was en droog de zoete aardappel en snijd met schil en al in plakjes van 5 mm dik. Leg ze in een schaal en voeg de specerijen, zout, peper en olie toe en schep om tot alles goed gemengd is. Leg de zoete aardappel in een enkele laag op de bakplaat en bak 20-30 minuten tot de plakjes zacht en goudkleurig zijn en knapperige randjes hebben. Keer ze halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Haal uit de oven en zet weg.
3. Verwarm de tortilla’s een paar minuten in de oven en leg ze op een snijplank. Vul de tortilla’s: maak in het midden een strook van de sla, zoete aardappel, komkommer, eieren, dadels en feta en strooi er wat granaatappelpitjes over. Besprenkel met tahin en wat zout en peper. Vouw de onderkant van de tortilla over de vulling, vouw de zijkanten voorzichtig dicht en rol op.
Tip: Kun je geen zachte dadels vinden? Week dan gedroogde dadels 20 minuten in heet water.