Pompoen-stamppot met kikkererwten

Pompoen-stamppot met kikkererwten

Oma Lay hielp haar moeder al in de keuken toen ze nog een klein meisje was. Haar moeder kookte de lekkerste Nederlandse en Marokkaanse gerechten. Toen Oma Lay oud genoeg was om zelf te mogen koken, besloot ze de Nederlandse en Marokkaanse keuken met elkaar te combineren. Na veel gerechten geprobeerd te hebben, kwam ze uiteindelijk op dit favoriete recept dat ze nog wekelijks voor zichzelf en haar familie bereid.

Bereiding

1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, zoete aardappel en pompoen toe en kook in 20 minuten gaar.

2. Giet af, voeg de melk en roomboter toe en stamp tot een puree. Roer er de kikkererwten en de ras el hanout door en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

3. Verdeel de hutspot over de borden en serveer.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

  • 900 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 400 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 75 ml halfvolle melk
  • 2 el roomboter
  • 400 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 3 el ras el hanout
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek