Het is altijd even zoeken naar verse okra’s, maar op de markt of bij een Midden-Oosterse supermarkt vind je ze vaak wel. Let erop dat ze klein zijn en stevig, want dan zijn ze lekker mals. Diepvries-okra’s kunnen ook – ideaal zelfs, omdat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn.
6 personen
• 1 eetl. vloeibare boter
• 500 g runderstoofvlees, blokjes
• 5 tenen knoflook, fijngehakt
• ½ theel. paprikapoeder
• ½ theel. korianderpoeder
• 2 theel. zout
• ½ theel. zwarte peper
• 1 liter kokend water
• 2 laurierblaadjes
VOOR DE GROENTEN
• 1 eetl. olijfolie
• 1 witte ui, fijngesneden
• 8 romatomaten, fijngesneden
• 1½ eetl. tomatenpuree
• ½ theel. chilivlokken
• 400 g diepvriesokra, klei