Okrastoof met rund

Okrastoof met rund

Het is altijd even zoeken naar verse okra’s, maar op de markt of bij een Midden-Oosterse supermarkt vind je ze vaak wel. Let erop dat ze klein zijn en stevig, want dan zijn ze lekker mals. Diepvries-okra’s kunnen ook – ideaal zelfs, omdat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

Bereiding

  1. Verhit de boter in een grote pan en schroei het vlees op hoog vuur aan alle kanten dicht. Voeg de knoflook, het
    paprikapoeder, korianderpoeder, zout en de zwarte peper toe en bak alles nog 1 minuut. Voeg het kokende water en de laurierblaadjes toe en laat 2½ uur pruttelen tot het vlees gaar is, op laag vuur. Voeg wat extra water toe als het vocht te snel verdampt.
  2. Verhit de olie in een pan op halfhoog vuur en bak de ui 5 minuten zacht. Voeg de tomaat toe en roerbak alles nog
    25 minuten op laag vuur. Meng daarna de tomatenpuree en chilivlokken erdoor.
  3. Verwijder de laurierblaadjes uit de pan met stoofvlees en gooi ze weg. Voeg het uienmengsel toe aan het vlees en
    laat 15 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Plaats de bevroren okra in een vergiet, zet onder de kraan en laat koud water over de groenten lopen tot ze ontdooid zijn. Voeg de okra toe aan de stoof en laat het geheel nog een keer 15 minuten pruttelen.
  5. Serveer de okrastoof met rijst of burghul.

6 personen

• 1 eetl. vloeibare boter
• 500 g runderstoofvlees, blokjes
• 5 tenen knoflook, fijngehakt
• ½ theel. paprikapoeder
• ½ theel. korianderpoeder
• 2 theel. zout
• ½ theel. zwarte peper
• 1 liter kokend water
• 2 laurierblaadjes

VOOR DE GROENTEN
• 1 eetl. olijfolie
• 1 witte ui, fijngesneden
• 8 romatomaten, fijngesneden
• 1½ eetl. tomatenpuree
• ½ theel. chilivlokken
• 400 g diepvriesokra, klei


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek