Dit gerecht is het ultieme comfort food. Serveer deze okonomiyaki voor de lunch en je kunt er meteen weer tegenaan!
1 Klop de eieren, het meel en 250 ml water in een grote kan of kom tot een glad beslag. Roer de koolreepjes, maiskorrels en sjalotringen erdoor.
2 Verhit een scheut olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep de helft van het beslag erin en bak 8 minuten, tot het net gestold is en de onderkant goudbruin is. Keer de pannenkoek om en bak hem nog eens 6 minuten. Houd warm en bak nog een pannenkoek met de rest van het beslag.
3 Besmeer de pannenkoeken met de mayonaise en okonomiyaki-saus. Strooi de plakjes gember, en de lente-uiringetjes plus de zeewier- en bonitovlokken erover en serveer.
Tip Okonomiyaki-meel is tarwemeel met gemalen yamaimo (soort Japanse aardappel). Het meel en de saus zijn te koop in de toko. Je kunt ook bapaomeel gebruiken en je eigen saus maken: meng 2 eetlepels tomatensaus met 1 eetlepel worcestersaus en 1 eetlepel sojasaus. Zeewier- en bonitovlokken koop je in Aziatische toko’s.
Per portie 752 kcal, 31,2 g vet (5,6 g verzadigd), 25,9 g eiwit, 97,9 g koolhydraten, 9,1 g suikers
2 personen
• 3 grote eieren
• 200 g okonomiyaki-meel (zie tip)
• 250 g Chinese kool, schoongemaakt, in dunne reepjes
• 1 maiskolf, korrels afgehaald
• 2 sjalotten, gepeld en in dunne ringen
• arachide- of raapzaadolie
• 2 el mayonaise
• 2 el okonomiyaki-saus (zie tip)
• 20 g ingelegde gember, in dunne plakjes
• 4 lente-uitjes, in ringetjes
• 1 flinke tl zeewiervlokken, voor erbij (zie tip)
• bonitovlokken, voor erbij (gedroogde, gefermenteerde tonijn vlokken, zie tip)