Oeuf en cocotte met spinazie en tomaat

Oeuf en cocotte met spinazie en tomaat

Een elegant klein gerechtje waar je eindeloos op kunt variëren. Hier worden de eitjes gecombineerd met spinazie en tomaatjes, maar je kunt je oeufs ook maken met reepjes gerookte zalm, fromage frais, een lepeltje zalmkaviaar met dille of wat plakjes truffel.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een ketel water aan de kook.

2. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de sjalot in ca. 3 minuten glazig. Zet het vuur hoog en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken.

3. Leg de tomatentakjes in de pan en bak ze op hoog vuur 2-3 minuten. Verdeel de spinazie en tomaatjes over vier soufflébakjes en breek voorzichtig een ei in elk bakje.

4. Schenk in elk bakje 2 eetlepels room en bestrooi met parmezaan, peper en zout. Zet de soufflébakjes in een diepe ovenschaal of braadslede.   

5. Giet zo veel kokend water in de ovenschaal dat de schaaltjes er voor ongeveer de helft in staan. Dek de ovenschaal af met een groot vel aluminiumfolie. Zet de eieren circa  10 minuten in de oven tot het wit gestold is en de dooiers nog vloeibaar zijn. Serveer met warme toastrepen en roomboter.

 

Voor 8 personen

  • 200 g verse spinazie, goed gewassen en droog geslingerd
  • 40 g roomboter
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 8 trosjes met aan elk trosje twee kleine tomaatjes
  • 60 g parmezaan, grof geraspt
  • 200 ml slagroom
  • 8 grote eieren extra nodig
  • soufflébakjes of ovenvaste glazen schaaltjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine