Octopussalade

Octopussalade

‘Veel mensen vinden het eng om een octopus te bereiden, maar als je de stappen in dit recept volgt, kan het bijna niet mislukken. Tip: dompel de octopustentakels voor je ze in het water legt drie keer kort onder in het kokende water. Dan krullen ze minder!’, aldus Bart van Olphen, onze visexpert.

Bereiding

1. Maak de bleekselderij schoon en hak de stengel in fijne stukjes. Snijd de tomaatjes in vieren en hak de peterselie fijn.

2. Zet een pan met ruim water en wat zout op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Doe de octopus, bleekselderij en de laurier erin en laat 30 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en zet de pan 30 minuten apart.

3. Neem de bleekselderij en octopus uit het water, laat ze uitlekken en gooi het laurierblad weg. Doe de bleekselderij in een grote kom, verwijder het vel van de octopustentakels en snijd ze in stukken. Laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

4. Doe de stukjes octopus samen met 1 eetlepel van de olijfolie, de olijven, tomaatjes en peterselie bij de bleekselderij in de kom. Hussel de salade en breng op smaak met zout en peper.

5. Schep de octopussalade op een grote schaal of verdeel hem over  4 borden, serveer en geef er lekker vers brood bij.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]

 

 

Voor 4 personen:

  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 g kerstomaatjes (liefst in verschillende kleuren)
  • handvol platte peterselieblaadjes
  • 400 g octopustentakels, schoongemaakt (vraag eventueel je visboer dit te doen)
  • 1 laurierblad
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el zwarte olijven, zonder pit
  • vers boerenbrood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek