Penne met erwten & mozzarella

Penne met erwten & mozzarella

Met weinig ingrediënten iets lekkers op tafel zetten? Deze penne met erwten, mozzarella en chili is precies wat je zoekt. Het recept komt uit het boek Nordic Family Kitchen van chef-kok Mikkel Karstad. Hij heeft 73 makkelijk te maken, gezonde, duurzame en – niet te vergeten – heel smakelijke recepten verzameld. Met zijn gerechten is het altijd puur genieten met familie of vrienden aan je eettafel, in je tuin, op het strand, in het bos of waar je maar wilt.

Bereiding

1. Dop de erwten en doe ze in een kom.

2. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de penne 8-9 minuten.

3. Bak het pepertje 1-2 minuten op laag vuur in de olie zodat de olie de smaak van de peper een beetje opneemt. Bak de gedopte erwten vervolgens 1-2 minuten op laag vuur in de peperolie, zodat ze nog lekker stevig en groen zijn.

4. Laat de penne uitlekken en doe ze bij de erwten en pepertjes in de pan.

5. Voeg de parmezaan, het zout en de peper toe en roer goed.

6. Schep de pasta in diepe borden of kommen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en strooi ze over de penne. Garneer met de dragon, een beetje olijfolie en wat extra zwarte peper uit de molen. Serveer meteen, voordat de stukjes mozzarella volledig gesmolten zijn.

Voor 4 personen

  • 300 g erwten (verse of diepvries)
  • 300 g penne (gedroogde pasta)
  • halve verse rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 1 bol mozzarella
  • 2 takjes dragon

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek