Deze kruidige combinatie van pompoen, tomaten en peulvruchten is gebaseerd op een traditioneel Marokkaans recept, harira. Dat is trouwens een soep, maar als ik het maak, geef ik het meestal een dikke en ruwe textuur, zodat het meer op een stoofpotje lijkt. Het doet er nauwelijks toe – het is een heerlijk, vullend eenpansgerecht.
1. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan. Voeg de ui toe en bak tot deze net goud begint te kleuren. Draai het vuur middellaag en doe de knoflook, bleekselderij, peper, kurkuma, kaneel en gember erbij. Bak een paar minuten mee.
2. Voeg nu de linzen, kikkererwten, saffraan, tomatensaus of passata, peterselie en ongeveer de helft van de koriander toe. Laat op laag vuur 15 minuten koken.
3. Schil intussen de pompoen en verwijder de zaden. Snijd in grove stukken. Doe in de pan, samen met de bouillon en het laurierblad. Leg het deksel erop en laat dee halfuur zacht koken. Voeg de pasta toe en kook tot deze gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
4. Dien meteen op, betrooid met de rest van de koriander en met een kaar dadels erbij, als je dat wilt.
Nog meer groenten-recepten? Download hier het gratis groente-weekmenu:
Voor 6 personen