Deze braadslede boordevol gebakken zomergroenten bevat ook partjes citroen, die in de oven heerlijk bitterzoet worden. Het sap uit de citroen komt tijdens het bakken vrij en geeft extra smaak af – je wilt de citroenschil misschien liever laten liggen, maar je kunt ’m opeten als je wilt!
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Snijd de aardappels in grove stukken en leg ze in een ruime braadslede. Voeg de laurierblaadjes en knofl ook toe. Snijd de citroen in de lengte in 8partjes en verwijder de pitten. Voeg toe aan de bakplaat, besprenkel alles met 1eetlepel olie en bestrooi met zout en peper. Schep alles goed om en bak ongeveer 30minuten in de oven tot de aardappels net gaar worden.
3. Snijd ondertussen de slakropjes in vieren. Spoel ze af en dep ze droog ze als dat nodig. Leg ze met de lente-uitjes in een grote schaal. Besprenkel met 1eetlepel olie, bestrooi met zout en peper en meng
alles met je handen door elkaar zodat de sla goed met olie en smaakmakers bedekt is.
4. Haal de bakplaat met net-gare aardappels uit de oven en schep om zodat het citroensap verspreid wordt. Verdeel de sla en lente-uitjes tussen de aardappels. Zet 20minuten in de oven of tot de sla
geslonken is en bruine randjes krijgt.
5. Serveer meteen. Heerlijk met iets pikants erbij – een schepje harissa of pesto misschien of zeewiertapenade. Voor vier personen kun je hier een blikje kikkererwten of witte bonen van 400 gram aan toevoegen: giet af, spoel af, laat uitlekken, schep er wat olie, zout en peper door en schep door de hete groenten.
Variaties