Nasi goreng met garnalen

Nasi goreng met garnalen

Tip van onze visexpert Bart van Olphen: ‘Als je de rijst al een dag van tevoren kookt, is hij droger en kun je hem veel gemakkelijker bakken.’ Wil jij meer recepten en tips van visgoeroe Bart? Via diverse media, waaronder zijn YouTube-kanaal – dat onderdeel is van Jamie Olivers FoodTube – en zijn website geeft Bart je een kijkje in de smakelijke wereld van vis. Gaat dat zien!

Bereiding

1. Kook de rijst al dente in ruim kokend water met wat zout.

2. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een koekenpan of wok op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, bospeen, prei (houd een paar ringetjes apart), bosui en de rode peper toe, en roerbak met een spatel 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan de vissaus toe en verwarm een halve minuut mee.

3. Doe de gekookte rijst erbij en bak die 2 minuten mee. Voeg dan de ketjap, sojasaus en chilisaus toe en roerbak nog 2 minuten. Schuif alles naar één kant van de pan en zet het vuur iets lager.

4. Breek 2 eieren in het lege gedeelte van de pan. Bak al roerend tot de eieren gestold zijn. Meng ze vervolgens met de rest van de ingrediënten in de pan.

5. Proef de rijst en breng eventueel op smaak met extra vissaus, ketjap, sojasaus, chilisaus en zout. Voeg de garnalen toe en zet het vuur laag.

6. Verhit in een andere koekenpan een beetje olie op middelhoog vuur. Bak van de rest van de eieren  4 spiegeleieren en bestrooi met zout en peper.

7. Verdeel de gebakken rijst over de borden. Serveer met de spiegeleieren, de rest van de preiringen en de koriander. Geef er kroepoek, sambal en atjar bij.

Credits recepten: Bart van Olphen; Fotografie Saskia Lelieveld

Voor 4 personen

  • 300 g witte rijst
  • arachideolie
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 bospeentje, fijngesneden
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 bosuien, in dunne ringen
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 1 el vissaus
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1tl pittige chilisaus
  • 6 eieren
  • 400 g jumbogarnalen
  • 4 takjes koriander
  • kroepoek, voor erbij
  • sambal oelek, voor erbij
  • atjar, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine