Zelf siroop maken is een fluitje van een cent. Neem dit recept voor munt-gember-cirtrussiroop: in vier stappen is het klaar. Je maakt eerst suikerwater, waarna je deze smaak meegeeft door de schillen van de citroenen en limoenen, munt en gember. Als je de smaken ongeveer een nacht laat trekken, dan kun je de volgende dag genieten van een heerlijk glas, gelengd met water. Spa-rood en siroop doen het trouwens ook heel goed!
1. Verwarm in een grote pan het water en los de suiker erin op.
2. Schil de citroenen en limoenen met een dunschiller en snijd ze in plakken.
3. Haal de pan van het vuur als het suikerwater kookt. Voeg de gember, citroen- en limoenschillen/plakken, munt en citroenzuur toe. Dek de pan af en laat circa 12 uur trekken.
4. Giet de siroop door een zeef en verwarm tot 90 °C. Je kunt de hete siroop door een trechter in gesteriliseerde flessen of weckpotten schenken. De siroop blijft dan zeker een jaar goed.
Credits Fotografie Sigurd Kranendonk – Styling Marjolein Vonk – Recepten & foodstyling Samuel Levie
voor 2 flessen/1 pot