1 Meng de havervlokken, noten (naar wens eerst even hakken), gedroogde vruchten en zaden in een grote kom.
Voeg de appel toe en schenk het appelsap erover – de havervlokken moeten zo’n 2 cm onder staan want ze zwellen op tijdens het weken. Dek af met plasticfolie en zet de kom een nachtje in de koelkast.
2 Maak de mix vlak voor het opdienen los met wat melk. Serveer met yoghurt, gepocheerd fruit en honing.
Per portie 319 kcal, 10,6 g vet (2,4 g verzadigd), 9 g eiwit, 46,9 g koolhydraten, 31,2 g suikers
6 personen
• 150 g havervlokken
• 75 g gemengde noten
• 75 g gedroogde vruchten, zoals vijgen, abrikozen en pruimen, gesneden
• 2 el gemengde zaden, zoals maanzaad, sesamzaad en pompoenpitten
• 1 appel, geschild en geraspt
• 500 ml appelsap
• melk, yoghurt, honing en gepocheerd fruit, voor erbij