Mozzarella met perzik en ham

Mozzarella met perzik en ham

Dit is eerder een compositie dan een recept – het is de zomerse keuken op zijn eenvoudigst. Aangezien het welslagen van dit gerecht afhangt van de kwaliteit van de ingrediënten, moet je wachten tot de perziken perfect rijp en zoet zijn. Ik geef de voorkeur aan buffelmozzarella uit Campanië, hoe verser hoe beter, maar dit zou ook lekker zijn met verse ricotta. Je kunt ook nectarines in plaats van perziken gebruiken.

Bereiding

1. Scheur de mozzarella met je handen in stukken en verdeel over een groot bord of een grote serveerschaal.

2. Halveer en ontpit de perziken en snijd elke perzik in zessen of in dikke plakken. Besprenkel de perziken licht met wat olijfolie en net genoeg citroensap om de zoetheid van de perziken in balans te brengen. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

3. Meng het basilicum voorzichtig met de aangemaakte perziken en leg bij de mozzarella. Besprenkel de kaas met je beste olijfolie. Drapeer tot slot de ham er mooi over.

Voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten

  • 4 bollen buffelmozzarella à 125 g per stuk
  • 2 perziken (de beste die je kunt vinden)
  • olijfolie
  • citroensap
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 12 blaadjes basilicum
  • 4 plakjes gerookte ham (liefst prosciutto)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine