Mosseltartaar

Mosseltartaar

Wil je eens een andere tartaar maken dan de klassiekers van rund of zalm? Ga voor een tartaar van mosselen! Lekker met een groene salade met mosterddressing en fijngesneden bieslook.

Bereiding



1. Verwarm in een steelpan de wittewijnazijn met de suiker en roer goed tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Doe de komkommer in een schone pot. Schenk het azijn-suikermengsel erbij tot de groente onderstaat. Laat die minimaal 1 uur, maar liefst een volle dag staan.

2. Snijd de gekookte mosselen in kleine stukken, maar niet te fijn.

3. Meng het ei met de peterselie, het bieslook, de sjalot, de augurk en de mayonaise en voeg daarna het mosselvlees toe. Meng voorzichtig, zodat het mosselvlees niet te fijn wordt. Breng de tartaar op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de komkommerrepen over de borden en verdeel daarover de tartaar. Gebruik eventueel een keukenring om een mooie vorm te krijgen. Garneer de tartaar met een takje kervel.

 

VOORGERECHT — VOOR 4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD 15 MINUTEN

  • 300 ml wittewijnazijn
  • 4 el suiker
  • 1 komkommer, in lange repen zonder zaadlijsten
  • 300 g gekookt mosselvlees
  • 3 eieren, hardgekookt en fijngehakt
  • 4 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 3 augurken, fijngesneden
  • 2 el mayonaise
  • 4 takjes kervel (als garnering)
  • zout en peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek