Zijn mosselen in het seizoen, dan kun je eigenlijk maar één ding doen: haast je naar de visboer of supermarkt en haal een flinke kilo van deze overheelijke schelpen (bijvoorbeeld de mosselen van Fish Tales). Volg vervolgens dit supersimpele recept van onze visexpert Bart van Olphen en het is gegarandeerd genieten geblazen!
1. Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpan en bak de sjalot, knoflook en bijna alle rode chilipeper in 2-3 minuten zacht. Blus af met de sake en voeg de mosselen toe. Stoom de mosselen in 4-5 minuten gaar – als de schelpen open staan zijn ze goed.
2. Schep de mosselen uit de pan, meng de zwarte bonensaus door het mosselvocht en kook op laag vuur in tot een licht ingedikte saus. Meng dan het limoensap erdoor en voeg de mosselen weer toe. Verwarm ze nog 1-2 minuten mee.
3. Schep de mosselen in een diep bord, druppel er nog wat van de saus over en bestrooi met het limoenrasp, de bosui en rest van de chilipeper.
Dit is een recept van Bart van Olphen.
[Credits: fotografie David Loftus]
Voor 2 personen: