Misosoep met tofu & savooiekool

Misosoep met tofu & savooiekool

Een winterse soep met savooiekool en tofu, ideaal om je een mee op te warmen. De gember en chilipeper toveren zeker weten voor een blos op je wangen!

Bereiding



1 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

2 Voeg de kool en wortel toe en kook ze in 4 minuten afgedekt mee. Roer de misopasta en wat sojasaus erdoor.

3 Voeg de tofu toe en laat de soep voor het serveren een paar minuten staan.

2 personen

• 750 ml kippen- of groentebouillon

• stuk gember van 3 cm, julienne gesneden

• 2 tenen knoflook, in plakjes

• 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, gesneden

• ½ savooiekool, kern verwijderd, rest in reepjes

• 1 wortel, julienne gesneden

• 2 el misopasta

• sojasaus

• 100 g tofu


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine