Met een lichtere noedelsoort en bomvol groenten is dit gerecht gebaseerd op een Japans saladerecept, maar dan warm geserveerd.
1. Klop de knoflookpasta, miso en tamari in een kom en zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Voeg de plakjes kip toe, keer ze om, bedek ze goed met de marinade en zet ze minstens 30 minuten opzij.
2. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng ze goed tot een glad geheel. Zet opzij voor later gebruik.
3. Bereid nu de groenten voor: snijd grote paksoibladeren in tweeën en meng ze met de reepjes boerenkool, de paprika, rode ui, shiitakes en rode peper.
4. Zet een met de olie ingevette wok op vrij hoog vuur, voeg de gemarineerde kip toe en bak hem 3–5 minuten tot hij bruin wordt.
5. Kook intussen de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gare noedels af en zet opzij.
6. Doe de groenten bij de kip en roerbak alles een paar minuten tot de groenten zijn gekaramelliseerd. Voeg de helft van de saus toe en schep goed om, zodat alles ermee wordt bedekt. Doe de noedels erbij, schep om, voeg de rest van de saus toe en roer nogmaals goed.
7. Schep het gerecht in kommen en strooi de chilipeper en koriander erover. Sprenkel er voor wat extra pit een paar druppels chiliolie over.