Miso-linzenstoof met pastinaakpuree

Miso-linzenstoof met pastinaakpuree

Milou van de Will: ‘Een recept met zowel misopasta als ontbijtkoek als ingrediënt, ik lijk wel gek geworden. Maar deze stoof geeft de aai over je bol van vroeger, verwarmt je ziel en is er een voor het hele gezin. Klinkt lang zo gek nog niet, toch? Hoe was jouw dag?’

Bereiding

1. Snijd de pastinaken in stukjes. Doe in een pan met zoveel water dat de pastinaak net onder staat. Voeg een ½ theelepel zout toe en breng aan de kook. Laat zo’n 15 minuten zachtjes koken. Prik om te checken of de pastinaak gaar is. Giet af – bewaar een glaasje kookvocht.

2. Maak tijdens het koken van de pastinaak alvast de stoof. Verhit de olie in een pan waar een deksel op past en fruit daarin de ui met de knoflook en een snuf zout aan. Voeg de misopasta en daun salam toe en daarna ook de shiitakes. Bak 2 minuten.

3. Voeg nu de tomatenpuree en groentebouillon toe en verkruimel de plakjes ontbijtkoek boven de pan. Laat met gesloten deksel zo’n 10 minuten pruttelen.

4. Stamp de pastinaken tot puree met wat van het achtergehouden kookvocht en spatel er vervolgens de margarine, olijfolie, peper en zout doorheen.

5. Voeg de linzen toe aan de pan, roer door. Proef, breng eventueel nog meer op smaak met zout en peper.

6. Serveer de stoof met de pastinaakpuree. Garneer eventueel met verse kervel.

Voor 2 personen

Bereiding: 25 minuten

  • 300 g pastinaken, geschild
  • 1 el olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 el lichte misopasta (shiro)
  • 1 daun salam (Indonesisch larierblad, toko)
  • 250 g shiitakes, grofgehakt, kleintjes heel
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 ml groentebouillon
  • 60 g ontbijtkoek (2 plakjes)
  • 2 el plantaardige margarine
  • 2 el olijfolie
  • 400 g linzen (uit blik, uitgelekt)
  • 1 handje verse kervelblaadjes, fijngesneden, ter garnering (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine