Mini-quiches met kip, doperwten en ricotta

Mini-quiches met kip, doperwten en ricotta

Deze mini-quiches met kip, doperwten en ricotta schreeuwen één en al lente. De kip wordt lekker op smaak gebracht met de kruidige kipkruiden van Silvo, wat heerlijk is bij het zachte van de ricotta.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 6 mini taart- of quichevormpjes (Ø10 cm) licht in.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd 6 cirkels uit die iets groter zijn dan de vormpjes. Bekleed de vormpjes met het deeg en druk goed aan. Verwijder het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak het deeg 8 min blind (met bakpapier en steunvulling zoals bijvoorbeeld bakparels) en verwijder daarna de steunvulling.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes met de Silvo Kip-kruiden in 5 min goudbruin en gaar.
  4. Klop in een grote kom de eieren los met de volle melk, ricotta, Silvo Ei-kruiden, dragon en een klein snufje zout en peper. Gebruik een garde.
  5. Verdeel de kip en doperwten over de voorgebakken deegbodems. Giet het eimengsel eroverheen.
  6. Bak de quiches in ca. 20-25 min tot de vulling gestold en licht goudbruin is. Laat een paar minuten afkoelen en haal de quiches voorzichtig uit de vormpjes. Serveer warm of lauwwarm.

Nieuwsgierig naar andere Silvo recepten bij Food and Friends:
Gevulde eieren
Dutch baby

Silvo Kruiden
Silvo brengt smaak op tafel! De kruiden en specerijen zijn met de grootste zorg voor kwaliteit geselecteerd en zorgen voor smaak aan je gerechten. Onmisbaar in je keuken! Info en meer recepten, klik hier!

Voor 6 mini-quiches van 10 cm:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 200 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel boter om te bakken
  • 1 theelepel Silvo Kip-kruiden
  • 150 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 75 milliliter volle melk
  • 1 theelepel Silvo Ei kruiden
  • 1 theelepel Silvo gedroogde dragon
  • Zout en peper
  • 100 gram doperwten (diepvries)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Lente magazine