1. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en verwarm 4-5 minuten tot de schelpen geopend zijn.
2. Gooi de knoflook en de schelpen die dicht zijn gebleven weg.
3. Schep de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht in een andere pan.
4. Schenk 400 ml kokend water bij het kookvocht en breng aan de kook.
5. Doe de andijvie, het knolraapjesblad en de aardappels erbij en kook 10 minuten.
6. Meng de pasta erdoor en voeg na 8 minuten de mosselen en tomaten toe. Kook nog 2 minuten mee.
7. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.
Dit recept komt uit het boek ‘Italiaans Easy’ van Giovanna Torrico (€19,99, Becht).
Voor 2 personen, voorbereiding: 5 minuten, bereiding: 25 minuten: