Milde Thaise kipcurry

Milde Thaise kipcurry

Drie keer tromgeroffel voor deze Thaise kipcurry, want hij is écht waanzinnig goed. In vijf stappen zet je een heerlijk bord comfortfood op tafel, dat niet pittig is maar heerlijk mild. Expres, want zo weet je zeker dat vanavond het hele gezin smult. Groot en klein. Wat jullie gaan proeven? Kip, lekker veel veggies, kokos en daarbij wat rijst.

Bereiding

1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en de wokgroenten in kleine stukjes.

2. Snijd voor de currypasta de limoen met schil en al in stukken en doe ze met de rest van de ingrediënten, een theelepel fijn zeezout en een scheut water in een keukenmachine. Maal tot een gladde pasta.

3. Rooster het kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Houd apart.

4. Verhit de olie in een wok en bak de kip 2 minuten op hoog vuur. Voeg de pasta toe en na 30 seconden ook de groenten – roerbak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk erdoor en warm 30 seconden mee.

5. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de kipcurry erover. Bestrooi met het geroosterde kokos.

Credits: Recepten: La Place. Fotografie: Ernie Enkelaar.

4 personen

  • 400 g basmatirijst
  • 400 g kipfilet
  • 600 g wokgroenten (zoals sugarsnaps, Chinese kool, paddenstoelen, paksoi, witte ui, courgette en taugé)
  • 4 el geraspt kokos
  • 4-5 el zonnebloemolie
  • 450 ml kokosmelk- of room

Currypasta

  • 1/3  biologische limoen
  • 70 g Thaise gele currypasta
  • 1-2 el vissaus
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 2 tl gemalen kurkuma

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine