Mihoen met zeevruchten

Mihoen met zeevruchten

Deze heerlijke noedels kom je tegen in Singaporese huishoudens en bij eetkraampjes. Ze zijn eenvoudig klaar te maken en je kunt alle ingrediënten gebruiken die nog in je koelkast had liggen. Deze variant bevat zeevruchten en bladgroente, wat veel verschillende kleuren en texturen oplevert. Gooi er ook wat steeltjes in voor de knapperigheid.

Bereiding

1. Verhit de helft van de sesamolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook toe en bak tot het aroma vrijkomt. Voeg de mihoen toe en bak 3 tot 4 minuten tot het water is verdampt. Schep op een bord en zet apart.

2. Voeg de rest van de sesamolie toe aan de pan en bak de rest van de knoflook . Voeg de bouillon, de donkere sojasaus en de lichte sojasaus toe en breng aan de kook. Voeg de mihoen weer toe aan de pan en leg de gamba’s, de inktvisringen, de venusschelpen, de choi sum en de lente-ui erop. Laat 5 minuten met een deksel op de pan op middelhoog vuur zachtjes koken.

3. Haal het deksel van de pan en roer de zeevruchten en de groenten voorzichtig door de mihoen en de saus; zorg ervoor dat de mihoen niet breekt. Schenk het losgeklopte ei aan de rand van de pan langs de noedels en laat met een deksel op de pan 1 tot 2 minuten garen.

4. Haal het deksel van de pan en voeg de rijstwijn, de witte peper en zout en suiker naar smaak toe. Laat kort aan de kook komen en voeg dan het maïszetmeelpapje toe. Zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten zachtjes koken, tot de saus is ingedikt.

5. Bestrooi de mihoen voor het serveren met extra witte peper en besprenkel met een paar extra druppels sesamolie.

Voor 4 personen

  • 60 ml sesamolie, plus extra ter garnering
  • 2 el fijngehakte knoflook
  • 250 g gedroogde mihoen, 30 minuten geweekt in koud water en uitgelekt
  • 1,25 l bouillon of kant-enklare bouillon van goede kwaliteit
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 8 rauwe gamba’s
  • 1 inktvistube, in dunne ringen
  • 250 g venusschelpen, 1 uur geweekt in koud water om zand te verwijderen
  • 2 bosjes choi sum (Chinese bloeiende kool, o.a. toko), in stukjes van 3-4 cm
  • 4 lente-uitjes, alleen het groene deel, in stukjes van 3-4 cm
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 el Chinese rijstwijn (shaoxing, o.a. toko)
  • 2 tl gemalen witte peper, plus extra ter garnering
  • zout en fijne kristalsuiker, naar smaak
  • 2 el maïszetmeel, gemengd met 3 tl water

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek