We wanen ons op een doodnormale doordeweekse dag zomaar in Mexico met deze rijstovenschotel met tortillachips. De basis is bonen, rijst, mais, Mexicaanse kruiden, tomatenblokjes en wat geraspte kaas, maar als je het lekker vindt, dan kun je ook wat (vegetarisch) gehakt toevoegen. Wij strooien er soms stiekem nog wat extra Parmezaanse kaas over, puur omdat we ontzettende kaasliefhebbers zijn!
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Kook de rijst volgens de instructies op het pak.
3. Spoel de zwarte bonen en de mais af met water.
4. Meng in een ovenschaal de rijst, bonen, mais, Mexicaanse kruiden, de helft van de cheddar, de tomatenblokjes en een snufje zwarte peper. Verdeel hier de tortillachips overheen en de rest van de geraspte cheddar.
5. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. 6. Serveer de Mexicaanse rijstovenschotel met wat zure room en avocado.
TIP:
Je kunt ook wat vegetarisch gehakt toevoegen aan dit gerecht.
Voor 2-3 personen
Bereiding: 15 min. + 15 min. in de oven
serveren met sure room en avocado