Halloumi, sinaasappel en munt

Halloumi, sinaasappel en munt

Door de halloumi met maïzena te paneren en op hoog vuur te bakken, ontstaat er een stevig korstje, terwijl de kaas vanbinnen heerlijk zacht blijft. De combinatie van zoute halloumi met de frisse smaak van sinaasappel en de crunch van geroosterde pompoenpitten is finger licking good. Dit gerecht is een perfecte balans van hartig, zoet en fris, ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd.

Bereiding

  1. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de munt en de olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en peper en zet opzij.
  2. Rooster in een droge koekenpan op middelhoog vuur de pompoenpitten en zet opzij.
  3. Halveer de halloumi over de lange zijde en snijd de kaas in plakken van 2 centimeter dik. Wentel de halloumi door de maizena en klop eventueel overtollig zetmeel eraf.
  4. Verhit in een koekenpan op hoog vuur een laag zonnebloemolie en bak de halloumi in porties aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Schil de sinaasappel en snijd of pel de witte vliesjes er rondom af. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.
  6. Trek de bladeren van de romaine sla los en verdeel ze over een serveerschaal. Verdeel er de sinaasappelpartjes, pompoenpitten en de halloumi over. Verdeel tot slot de muntdressing over de salade en maak af met een drup olijfolie.

Tip: Je kunt deze salade vullender maken door avocado en granaatappelpitten toe te voegen en er platbrood bij te serveren.

2 personen

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 15 g munt (alleen de blaadjes), fijngesneden
  • 1 el extra vierge olijfolie + extra
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 50 g pompoenpitten
  • 225 g halloumi
  • 20 g maizena
  • zonnebloemolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 krop romaine sla, afgespoeld en uitgelekt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet