Messy burrata

Messy burrata

Bereiding

Kim Feenstra: ‘Kom je lekker bij me eten? Gezellig! Dan haal ik goede wijn en zetten we muziek aan en praten we en eten we en lachen we. Super leuk natuurlijk allemaal maar ik kies hiervoor mijn momenten niet uit. Ik ben verschrikkelijk impulsief en denk in mijn hoofd dat ik zeeën van tijd heb terwijl ik leef in een stroomversnelling. Zo begint mijn stress. Ik doe namelijk altijd alles op het laatste moment. De boodschappen, de afwas – niks zo irritant als een onopgeruimde keuken waarin je moet werken – en dan het koken. Hele ideeën voor vijfgangendiners met Michelin-Kim-ster zitten in mijn hoofd. Maar het zijn alleen de sterren voor mijn ogen die ik zie omdat ik vergeet adem te halen omdat alles weer gehaast moet, en de vijf minpunten omdat ik de helft van mijn boodschappen weer vergeten ben. Dan is binnen een kleine vijf minuten mijn hele keuken net zo’n mess als mijn hoofd. Wijn! Waar is de wijn? Even ontspannen. Adem in. Adem uit. Ik gooi gewoon alles door elkaar. Messy in my head, messy in my salad! Zolang het maar goed smaakt en de vibe goed is. De bel gaat, daar zijn ze. Gelukkig is deze salade zo gemaakt. En is er van mijn stress (mede door de wijn) niks te zien!’

 
Het recept is eigenlijk te makkelijk voor woorden.

1. Snijd de tomaten in stukken en plakken.

2. Trek de burrata uit elkaar en leg dit op de tomaten.

3. Giet vervolgens flink wat olijfolie over de salade en knip de basilicumblaadjes over boven de salade.

4. Maal met de pepermolen verse zwarte peper boven de salade, en basta.
 
Dit recept komt uit het boek ‘Food Talk’ van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld (€20,-, Kosmos Uitgevers).
 

  • 500 g diverse Tomaten (pruimtomaten, Coeur De boeuf, cherrytomaten)
  • 2 bollen burrata
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 15 g basilicum

     

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine