Een boterham met pasta is al goud waard, maar besmeer je je bammetje met deze melkchocopasta met karamel-zeezout dan weet je: dit gaat een feestelijke lunch worden. Het is bijna een toetje zo lekker, zeker als je ook aandacht geeft aan het brood. Ga lekker naar de bakker voor een zak verse sneetjes en besmeer je boterham zo dik als je wilt. Je hebt het verdiend!
1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een hittebestendige glazen kom.
2. Laat de chocolade au bain-marie smelten samen met de roomboter. Roer voorzichtig.
3. Wanneer de chocolade volledig is gesmolten, voeg je het cacaopoeder en de slagroom toe.
4. Zodra het chocolademengsel mooi glad is, kun je de pan van het vuur nemen. Voeg de karamel en het zeezout toe en schep ze zorgvuldig door de chocolade. Doe de pasta meteen in potjes en laat hem voor gebruik afkoelen in de koelkast.
Voor 2 potjes van ongeveer 200 gram