Marsepeinworst

Marsepeinworst

Marsepein figuren maken is een van de leukste dingen die er zijn! In de decembermaand met Sinterklaas natuurlijk een hit, maar een marsepeintaart is het hele jaar door leuk om te maken. Wij kiezen hier voor zoete worstjes van marsepein – net echt, toch? Heb je de smaak eenmaal te maken dan kun je (met restjes) ook andere figuren van marsepein maken, en doe je dit samen met kids dan weet je zeker dan je een gezellige freubelmiddag hebt met lekkers toe!

Bereiding

1. Rol 120 g gekleurde marsepein uit tot een vierkant van 12×20 cm. Maak de bovenkant met een kwastje licht vochtig met water. Rol 100 g witte marsepein uit en snijd hiervan 7 dikke stroken van 12 cm lang. Rol de overige 80 g gekleurde marsepein uit en snijd hiervan 6 stroken van 12 cm lang.

2. Leg de stroken om en om op de plak gekleurde marsepein van 12×20 cm en rol het geheel stevig op. Rol de rest van de witte marsepein uit en maak de bovenkant

Credits: recepten Cees Holtkamp – Fotografie Ernie Enkelaar – Productie Marian Flint

  • 200 g witte marsepein
  • 200 g gekleurde marsepein (kneed hiervoor wat cacao door witte marsepein)

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek