Marokkaanse salade

Marokkaanse salade

Deze Marokkaanse salade met couscous, granaatappelpitjes, koriander, wortel, feta en nog veel meer lekkers (!) is perfect om in een potje mee naar je werk te nemen. Bereid hem de avond van tevoren, zodat je ‘s ochtends zó de deur uit kunt.

Bereiding

1. Schep de gekookte volkoren couscous in een jampot van 1 liter en strooi er de zaadjes van de granaatappel erop.

2. Meng de yoghurt met de olijfolie en de citroen en voeg naar smaak zwarte peper en zeezout toe.

3. Schep het mengsel op de couscous.

4. Vul de rest van je pot op met komkommer (in plakjes), de botersla, de wortel, de bloedsinaasappel, de kikkerwten, de takjes verse munt en de takjes verse koriander, de feta en de geroosterde sesamzaadjes, gehakte pistachenootjes en komijnzaad en draai het deksel op de pot.

Voor 1 pot salade:

  • 150 g gekookte volkoren couscous (75 g gedroogde couscous)
  • zaadjes van een ½ granaatappel
  • 2 volle eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel fijngehakte, ingemaakte citroen,
  • 5 cm komkommer in plakjes
  • ¼ krop gesnipperde botersla
  • ½ grof geraspte wortel
  • 1 gepelde en in plakjes gesneden bloedsinaasappel
  • 60 g uitgelekte kikkererwten
  • 2 takjes verse munt
  • 2 takjes verse koriander
  • 15 g feta
  • ½ theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • ½ theelepel gehakte pistachenootjes
  • ½ theelepel komijnzaad
  • Zout en peper
  • Jampot van 1 liter

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek