Blauwe bessen en gember vormen een verrassend goed duo: de gember geeft een pittige touch aan zoete bessen.
1 Snijd de limoen doormidden en snijd één helft in partjes. Wrijf de rand van twee margaritaglazen (of andere hoge glazen) in met de limoenpartjes en doop de randen dan in een hoopje zeezout.
2 Doe de blauwe bessen in een cocktailshaker, voeg het sap van de tweede limoenhelft toe, rasp de gember erboven en maak de blauwe bessen en gember kapot met een stamper.
3 Voeg de tequila, suikersiroop, een paar scheutjes oranjebitter en een handvol ijs toe. Schud 20 seconden flink, zeef het drankje boven de glazen en serveer meteen.
2 PERSONEN
• 1 limoen
• zeezout, voor de rand van het glas
• 100 g blauwe bessen
• stukje gemberwortel (à 2 cm)
• 50 ml tequila
• 10 ml suikersiroop
• oranjebitter
• handvol ijsblokjes