Snelle brioche met pistache-ijs

Snelle brioche met pistache-ijs

Laat de boterham met hagelslag of kaas even voor wat het is en ga voor het Siciliaans ontbijt. Daar eet je op warme dagen een zacht briochebroodje gevuld met een flinke schep ijs. Dat klinkt als een fantastische start van de dag, toch? Met het onderstaande snelle recept kun je alvast proeven van de smaken van het heerlijke eiland.

Bereiding

  1. Hak de pistachenoten grof en giet ze in een kom.
  2. Voeg een snuf fleur de sel toe en hussel.
  3. Meng het vanille-ijs met een vork met de pistachecrème. Zet daarna eventueel nog 30 minuten in de vriezer als het ijs te veel smelt. Maak een snede in het briochebroodje en voeg een bol pistache-ijs toe. Dompel daarna de zichtbare kanten met ijs door de gehakte pistachenoten.
  4. Strooi nog wat poedersuiker over en serveer meteen.

Tip: Wil je pas later het dessert eten? Dan kun je het nog even in een schaal in de vriezer leggen tot het moment dat je het wil serveren. Een ideaal dessert voor wanneer je een Italiaans diner organiseert.

4 personen | 30 minuten

  • •4 bollen vanille-ijs (400 g in totaal)
  • 150 g pistachecrème
  • snufje fleur de sel
  • 4 zachte briochebroodjes of sandwiches
  • 100 g gepelde en ongezouten pistachenoten
  • poedersuiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine