Dit makkelijke recept met makreel en harissa is precies wat je nodig hebt als de tijd dringt.
1 Trek het vel van de visfilets voorzichtig een beetje los en kerf het 4 of 5 keer in. Bestrooi de vis met zout en peper en bedek hem met de harissa, de helft van de olie, citroenrasp en wat sap.
2 Doe de couscous en tuinbonen in aparte kommen en giet er kokend water bij tot ze onderstaan. Leg een bord op de kom met couscous en laat beide 5 minuten staan. Giet dan de bonen af, spoel ze schoon en roer ze door de couscous. Hak de radijsjes, het groen en de peterselie en snijd de lente-uitjes in ringen. Roer alles samen met de rest van de olie en het citroensap door de couscous en breng op smaak met flink wat zout en peper.
3 Verhit een koekenpan op hoog vuur. Veeg de marinade van de visfilets en bak ze met het vel omlaag 3-4 minuten, tot ze knapperig zijn – bestrijk ze tussendoor met de marinade. Keer
de vissen en bak ze nog 1 minuut. Serveer ze met de couscous.
2 PERSONEN
• 2 makreelfilets
• 4 tl harissapasta
• 2 el extra vergine olijfolie
• 1 citroen
• 100 g volkorencouscous
• 150 g vers gedopte of diepvriestuinbonen
• 150 g radijsjes
• 1 bosje platte peterselie
• 4 lente-uitjes