Een supersimpel pastaatje met sappige kip in een romige citroensaus. De rozemarijn zorgt voor een extra smaakaccent.
1. Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta gaar.
2. Snij intussen de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi met zout en peper.
3. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snij doormidden en pers een helft uit, de andere wordt niet gebruikt.
4. Ris de naalden los van de rozemarijn en hak fijn, net als de knoflooktenen.
5. Hak alvast de peterselie grof.
6. Verwarm de boter in een braadpan. Fruit de knoflook op laag vuur glazig, samen met de rozemarijn.
7. Doe de kip in de pan en bak op hoog vuur al omscheppend rondom goudbruin.
8. Roer citroensap en -rasp, crème fraîche, mosterd en peterselie erdoor en laat de saus op hoog vuur even inkoken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
9. Giet de pasta af en meng in de braadpan door de saus.
Tips: