Pasta met romige citroenkip

Pasta met romige citroenkip

Een supersimpel pastaatje met sappige kip in een romige citroensaus. De rozemarijn zorgt voor een extra smaakaccent.

Bereiding

1. Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta gaar.

2. Snij intussen de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi met zout en peper.

3. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snij doormidden en pers een helft uit, de andere wordt niet gebruikt.

4. Ris de naalden los van de rozemarijn en hak fijn, net als de knoflooktenen.

5. Hak alvast de peterselie grof.

6. Verwarm de boter in een braadpan. Fruit de knoflook op laag vuur glazig, samen met de rozemarijn.

7. Doe de kip in de pan en bak op hoog vuur al omscheppend rondom goudbruin.

8. Roer citroensap en -rasp, crème fraîche, mosterd en peterselie erdoor en laat de saus op hoog vuur even inkoken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

9. Giet de pasta af en meng in de braadpan door de saus.

Tips:

  • Rozemarijn fijnhakken: hele naalden geven geen prettig mondgevoel.
  • Fruit de knoflook altijd op laag vuur, anders verbrandt ‘ie. Kip bak je juist aan op hoog vuur, dat zorgt voor geur, smaak en kleur.
  • Rasp de citroen rondom helemaal kaal, maar alleen de gele schil, het wit eronder is bitter.
  • Proef de saus. Voeg eventueel nog een kneepje citroen toe als je het zuurder wilt.
  • Het is niet heel veel saus. Daarom goed mengen in de pan zodat de pasta goed omhuld is door saus.

 

Voor 4 personen

Bereiding 20 minuten

  • 400 g pasta
  • 300 g kipfilet
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 citroen
  • 2 knoflooktenen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 tl Dijon-mosterd
  • 25 g boter
  • zout & peper uit de molen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine