Deze cassavefriet is een alternatief voor onze eigen patat, want zoals wij hier op allerlei manieren koken met aardappels, doen ze dat in Zuid-Amerika met de cassavewortel. Koop cassaves met een fris ogende schil en wit vruchtvlees.
1 Doe de cassaveparten in een pan water met wat zout op middelhoog vuur. Kook ze 5 minuten en giet af.
2 Vul een diepe pan voor de helft met de olie en verhit op hoog vuur. Check of de olie heet genoeg is door er een blokje brood in te laten vallen ‒ als het meteen gaat sissen, is de olie klaar.
3 Frituur de cassave in porties in zo’n 10 minuten goudbruin, laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi de frieten met wat zout en peper.
Per portie 365 kcal, 14,5 g vet (1,8 g verzadigd), 1 g eiwit, 61,4 g koolhydraten, 2,5 g suikers
6–8 personen
• 1 kg verse cassaves, geschild, in parten
• plantaardige olie, om te frituren
• 1–2 blokjes brood, om te testen