Makkelijke bearnaisesaus

Makkelijke bearnaisesaus

Schoolvoorbeeld van een saus gebonden met ei, maar bij te hoge verhitting (boven 60 °C) gaat het ei stollen en schiet de boel in de schift. Dit is een super makkelijke variant.

Bereiding

1. Breng sjalot, dragonstelen, dragonazijn en witte wijn in een sauspan tegen de kook aan. Laat tot 2 eetlepels inkoken.

2. Passeer de saus door een zeef en laat afkoelen. Mix het vocht met de eidooiers in een keukenmachine.

3. Verhit de boter in een sauspan tot het kookpunt en giet deze in een dun straaltje in de draaiende keukenmachine. Zo wordt de saus dik.

4. Voeg ook de zonnebloemolie in een dun straaltje toe aan de draaiende keukenmachine.

5. Roer de gesneden dragonblaadjes door de saus en breng op smaak met zout en peper. Wil je de saus later serveren? Laat deze dan afkoelen na het passeren in stap 2 en voeg pas vlak voor serveren de geklaarde boter toe. De afgekoelde saus is 2 dagen in de koeling te bewaren.

Lekker bij: alles!

Voor 4 personen

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 6 takjes dragon, stelen en blaadjes apart, fijngesneden
  • 50 ml dragonazijn
  • 100 ml droge witte wijn
  • 5 eidooiers
  • 200 g geklaarde boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine