Dit granenontbijt zorgt ervoor dat je de dag goed begint! Vermenigvuldig het recept om een extra grote voorraad ontbijtgranen te maken en bewaar het in een luchtdichte bak of weckpot. Experimenteer met verschillende verse ingredienten en ontdek de lekkerste combinaties.
1 Hak de grotere stukken gedroogde vruchten zo klein als de rozijnen. Meng de noten, zaden, havermout en kaneel goed door elkaar en schep het vervolgens in een luchtdichte bak of weckpot.
2 Voor het serveren: doe 50 gram ontbijtgranen per persoon in een kom met melk of yoghurt. Serveer er vers fruit en noten bij.
Maak een birchermuesli voor 4 personen als volgt:
1 Doe 200 gram ontbijtgranen in een grote kom. Rasp een appel op de grove rasp en schep het door de ontbijtgranen. Schenk melk bij de ingredienten totdat alles onderstaat. Bedek de kom met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
2 Roer de volgende ochtend de gewelde ontbijtgranen en melk goed door elkaar. Schep er wat vers fruit door als je dat lekker vindt.