Geroosterde bloemkool salade

Geroosterde bloemkool salade

Bloemkool saai? Integendeel! Deze geroosterde bloemkoolsalade met avocado en kikkererwten laat zien dat deze groente de show kan stelen. Helemaal van nu door de hippe kikkererwt en de avocado zorgt voor een structuur in het gerecht die net weer even anders is. Tellen we nog meer pluspunten? Jazeker, alle ingrediënten samen zorgen voor een waanzinnig geheel. Geniet van deze geroosterde bloemkoolsalade met avocado en kikkererwten!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng de bloemkoolroosjes met paprikapoeder en oregano. Verdeel de bloemkoolroosjes samen met de wortel en kikkererwten over de bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en breng de groentenmix dan op smaak met zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.

3. Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap, de honing, mosterd, appelazijn en zout en peper in een kommetje.

4. Verdeel de rucolamelange over een grote schaal. Verdeel hierover de geroosterde bloemkool, wortel en kikkererwten. Verdeel de dressing over de salade.

5. Leg de partjes avocado erop en bestrooi als laatste de salade met lente-ui en peterselie en tot slot met verkruimelde feta.

Voor 4 personen

Bereidingstijd 15 minuten, plus 20 minuten oven

  • 500 gram bloemkool, in roosjes
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • 200 gram wortelen, in plakjes
  • 300 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 gram rucolaslamelange
  • 1 avocado, in partjes
  • 4 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 5 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 80 gram feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf zout

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine