Macaroni met restjes kaas

Macaroni met restjes kaas

Deze makkelijke macaronischotel is geliefd bij iedereen! Voeg eventueel wat blokjes ham toe als je het lekker vindt. Serveer met een groene salade.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2. Kook de macaroni; bewaar wat kooknat.

3. Smelt de boter in een pan; klop de bloem erdoor tot je een roux hebt. Bak 2–3 minuten op laag vuur; voeg geleidelijk melk toe; klop tot de saus glad is. Voeg laurier, mosterd, zout en peper toe. Laat de saus koken, al roerend, tot-ie is ingedikt. Meng de meeste kaas (en eventueel de ham) erdoor.

4. Schep de macaroni door de saus, verwijder het laurierblaadje. Voeg zo nodig wat kooknat toe. Schep in een ovenschaal.

5. Meng broodkruim met rozemarijnnaaldjes en olijfolie; verdeel dit over de macaroni. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in 20–30 minuten goudbruin in de oven.

2 personen

  • 200 g macaroni
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 300 ml melk
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tl Engelse mosterd
  • 100 g pittige geraspte kaas
  • handvol broodkruim
  • naaldjes van 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek