Luchtige pancakes met fruit

Luchtige pancakes met fruit

Pancakes horen thuis in elk kookboek, maar ook in een gezonde leefstijl. Ze bevatten genoeg vezels, vitamines en mineralen om de hele ochtend door te kunnen. Je kunt dit recept zo gek maken als je zelf wilt: houd je het simpel met vers fruit of ga je los met een extra topping van chocoladesaus?

Bereiding

1. Doe de eieren en eiwitten met de bloem, cottage cheese, kaneel en het bakpoeder in een kom en meng tot een glad beslag. Dit kan ook in een keukenmachine of blender.

2. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Bak de pannenkoekjes een voor een. Schep per pannenkoekje een halve soeplepel beslag in de pan en bak een paar minuten aan beide kanten. Let op: het beslag is vrij dik, verspreid het daarom met een eetlepel.

4. Ga zo door tot al het beslag is gebruikt.

5. Beleg de pannenkoekjes met het fruit en de honing.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 2 personen.

  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 80 g tarwe- of speltbloem
  • 200 g cottage cheese
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • klontje roomboter
  • 1 banaan, in stukjes
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 handje bramen
  • 2 el honing (of ahornsiroop)

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine