Loempiataart

Loempiataart

Chickslovefood: ‘De knaller der (gezonde!) filodeegtaarten want echt, deze originele jonger is al zó vaak gemaakt door onze volgers. Het is een begrip geworden onder onze fans. What’s all the fuss about? Maak maar gewoon, dan begrijp je het.’

Bereiding

1. Laat het filodeeg in de verpakking in 30 minuten ontdooien.

2. Verwarm de oven voor tot 175 °C.

3. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

4. Verhit een scheut olie in een wokpan en voeg de kip en 1 eetlepel sojasaus toe. Breng op smaak met zout en peper.

5. Roerbak de kip kort en voeg de wokgroenten toe met nog 1 eetlepel sojasaus. Roerbak dit nog zo’n 4 minuten.

6. Neem een springvorm (wij gebruiken een vorm van 24 centimeter doorsnede) en vet in met wat olie. Leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens nog 6 vellen omheen, en laat de helft van de vellen filodeeg uit de springvorm hangen. Houd 1 vel achter.

7. Schep het kipmengsel in de springvorm. Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.

8. Klop de eieren los met 1 eetlepel sojasaus en een snuf peper, giet vervolgens over de vulling. Verdeel met een lepel het ei door de vulling.

9. Leg dan het overgebleven filodeegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.

10. Bestrijk de bovenkant licht met olie.

11. Zet de taart laag in de oven en bak in 45 minuten goudbruin. Houd hem goed in de gaten, want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

12. Haal de taart uit de oven, snijd in punten en serveer met de rest van de sojasaus.

Tip Liever vega? Neem dan vegetarische kipstukjes, of vervang de kip door waterkastanjes

 

Voor 1 taart

  • 8 vellen filodeeg
  • 300 g kipfilet
  • 5 el sojasaus
  • 400 g Oosterse wokgroenten met taugé
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 3 eieren
  • scheutje olie
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine