Loempiaatjes met taugé & kool

Loempiaatjes met taugé & kool

We zijn dol op deze verse loempiaatjes. Serveer ze met chilisaus bij de borrel of eet ze bij een noedelsoep of zoetzuur kipgerecht. Wedden dat het niet bij eentje blijft? Ps: Als je goed kijkt naar een loempiavel, zie je dat de ene kant gladder is dan de andere. De gladde kant wordt de buitenkant en leg je dus naar beneden op een snijplank. Bedek de vellen met een vochtige theedoek, anders drogen ze uit en barsten ze.

Bereiding



1 Doe de paddenstoelen in een middelgrote kom, schenk er ruim heet water over en laat ze in ongeveer 10 minuten zacht worden.

2 Doe de mihoen in een kom, giet er kokendheet water over en wacht 1 minuut. Laat uitlekken en spoel af onder koud water. Houd zolang apart.

3 Doe voor de vulling de kool, wortel, witte lente-uiringetjes, gember, chilipeper en kruiden in een grote kom met de mihoen. Voeg de sesamolie, taugé, pinda’s, sojasaus en oestersaus toe; meng alles goed.

4 Laat de geweekte paddenstoelen uitlekken, snijd ze fijn en roer ze door de vulling. Voeg zout en peper naar smaak toe.

5 Roer de maizena en 2 eetlepels koud water tot een papje.

6 Leg een loempiavel op een schoon werkvlak met de gladde kant omlaag in een ruit, met één hoek naar je toe. Strooi er wat vijfkruidenpoeder over, leg er nog een loempiavel op (de extra dikte voorkomt dat de rolletjes openbreken tijdens het frituren).

7 Schep 2 eetlepels van de vulling op de onderste hoek van het dubbele vel. Bestrijk de punten met het maizenamengsel en rol het vel op vanaf beneden. Als de vulling is bedekt, trek je de zijpunten naar binnen om de uiteinden dicht te maken. Rol door tot de vulling strak is ingepakt; druk dan de bovenpunt aan.

8 Leg het loempiaatje op een grote bakplaat met een vochtige theedoek erover. Maak zo alle loempiaatjes. 

9 Verhit de arachideolie in een grote wok of pan op middelhoog vuur. Check de olie met een stukje aardappel: die moet sissen en goudbruin worden. Laat de loempiaatjes er voorzichtig in
zakken en frituur ze in 2–3 minuten goudbruin. Neem ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

10 Serveer de loempiaatjes met de zoete chilisaus en reepjes lente-ui.

Per portie 176 kcal, 4,9 g vet (0,8 g verzadigd), 4,3 g eiwit, 28,9 g koolhydraten, 2,2 g suikers

8 personen
• 40 g gedroogde Aziatische paddenstoelen
• 50 g mihoen
• 200 g Chinese kool, in dunne reepjes
• 1 wortel, geschrapt, in dunne staafjes
• 3 lente-uitjes, witte delen schuin in ringetjes gesneden, groene delen in dunne reepjes
• duimgroot stukje gemberwortel, geschild, geraspt
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• flinke bos Thais basilicum, grof gehakt
• flinke bos koriander, grof gehakt
• 20 ml sesamolie
• 75 g taugé
• 3 el geroosterde pinda’s, gehakt
• 2 el zoutarme sojasaus
• 2 el oestersaus
• 1 el maizena
• 16 grote loempiavellen, ontdooid
• 1 el vijfkruidenpoeder
• 1 l arachideolie
• zoete chilisaus, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek