Deze bontgekleurde salade is zo vullend dat je hem prima als maaltijdsalade kunt serveren. Het is een mix van texturen en smaken en bevat die ene barbecueklassieker: halloumi.
1. Doe de linzen in een kleine pan en giet er zoveel water bij dat ze onderstaan. Snijd de ui door de wortel heen in vieren (pellen hoeft niet) en doe hem bij de linzen in de pan, gevolgd door de tenen knoflook en laurierblaadjes. Zet de pan op het fornuis op matig vuur en breng aan de kook.
2. Kook 10-15 minuten op laag vuur, tot de linzen gaar zijn maar nog wel wat beet hebben. Giet af en gooi de ui, knoflook en laurierblaadjes weg. Roer dan, terwijl de linzen nog heet zijn, de balsamicoazijn, olijfolie en wat zout en peper erdoor.
3. Bereid de barbecue voor op direct grillen.
4. Besprenkel de perziken en halloumi met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze recht op het grillrooster, boven de houtskool. Sluit het deksel en gril ze 2-3 minuten. Keer ze en gril ook de andere kant. Leg ze op een bord.
5. Dien op: verdeel de waterkers over borden of een grote schaal en schep de linzen erdoor. Leg de gegrilde perziken en halloumi erop en bestrooi met de munt en chilipeper. Sprenkel er nog wat extra vergine olijfolie en balsamicoazijn over en dien warm op.