Linguine met worst

Linguine met worst

Dit gerecht bewijst dat je echt maar weinig nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat je er ingrediënten in kleinere hoeveelheden kunt kopen, zoals hier één worst, is op zich al een goede reden om naar de markt te gaan. Doen!

Bereiding

  
1. Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en houd daarbij een grote kop van het zetmeelhoudende kookwater apart.
 
2. Maak intussen de broccoletti schoon en snijd de dikkere stengels in de lengte doormidden zodat ze extra zacht worden. Zet een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op matig vuur. Knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en bak het rul met een houten lepel. Voeg zodra het vlees licht goudbruin is eerst de grof gehakte knoflook en vervolgens de ansjovis, chilivlokken, broccoletti en wijn toe. Laat de saus zachtjes inkoken tot de pasta klaar is.
 
3. Hussel de uitgelekte pasta door het vleesmengsel, rasp de pecorino erover en besprenkel met extra vergine olijfolie. Hussel de boel opnieuw door elkaar en maak de saus zo nodig extra smeuïg met een scheutje van het kookwater. Proef een hapje, voeg naar smaak peper en zout toe en ga meteen aan tafel.

Dit recept komt uit het boek ‘Jamie kookt Italië’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).
[Credits: fotografie David Loftus]

Calorieën: 647 kcal – Vet: 30,7 g – Verz. vet: 9,3 g – Eiwit: 28,2 g – Koolhyd.: 60,6 g – Suiker: 5,2 g – Zout: 1,8 g – Vezels: 6,2 g
 

VOOR 2 PERSONEN | 15 MINUTEN 

  • 150 g linguine
  • 200 g broccoletti, spruitbroccoli of bimi
  • olijfolie
  • 1 grote verse worst van goede kwaliteit (125 g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 ansjovisfilets in olie
  • 1 snufje chilivlokken
  • 100 ml frascati (witte wijn)
  • 20 g pecorino of parmezaan
  • extra vergine olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek