Deze makkelijke pasta smaakt het hele jaar door lekker – kies een paddenstoelensoort die op het moment in de winkels ligt. Binnen een mum van tijd op tafel, wedden?
1. Kook de pasta en laat uitlekken. Bewaar wat van het kooknat. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Voeg de paddenstoelen, knoflook en tijm toe; bak ze goudbruin op.
2. Voeg de wijn toe en laat die voor de helft inkoken. Roer er de room, parmezaan, gekookte pasta en wat van het bewaarde kooknat door.
3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de salieblaadjes tot ze krokant zijn. Strooi ze over de linguine.
Wil je zelf je pasta maken? Bekijk dit filmpje en zie hoe je eenvoudig zelf linguine maakt.
Maak dit recept met de Imperia pastamachine
4 personen
• 500 g linguine
• 3 el olijfolie
• 300 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• blaadjes van 1 klein bosje verse tijm
• 150 ml witte wijn
• 100 ml kookroom
• 30 g parmezaan, geraspt
• blaadjes van ½ bosje salie.