Lenteminestrone

Lenteminestrone

Deze lenteminestrone is lekker vullend door de aardappel en extra romig door de parmezaan. Eet in het zonnetje met een stukje brood on the side. 

Bereiding

1. Verhit 4 el van de olie. Voeg de uisnippers, gehakte knoflook en bleekselderij toe en bak ze 10 min. op laag vuur, tot ze zacht zijn. Roer de stukjes aardappel en driekwart van de asperges, sperziebonen en tuinboontjes erdoor, plus de parmezaan, en bak ze 5 min. mee.

2. Schenk de bouillon erbij, breng hem aan de kook en laat de soep 20 min. zachtjes koken, tot de groenten uiteen beginnen te vallen. Voeg de rest van de asperges, sperziebonen en tuinboontjes toe, plus de doperwten, en kook ze 6–8 min. mee.

3. Neem de soep van het vuur en roer de kruiden erdoor (bewaar 1 el voor de garnering). Laat de soep 10 min. staan. Rooster ondertussen de sneden stokbrood en wrijf ze in met de gekneusde knoflook en de rest van de olie.

4. Leg een sneetje geroosterd brood op de bodem van elke kom en schep de soep erop. Schud in een potje een scheutje olie, de bewaarde kruiden en wat geraspte parmezaan door elkaar. Druppel dit mengsel over de soep. Strooi de basilicumblaadjes erover.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

• 6 el olijfolie, plus extra
• 1 ui, fijngesnipperd
• 3 tenen knoflook, 2 gehakt, 1 gekneusd
• 4 stengels bleekselderij, gesneden
• 1 grote aardappel, in kleine stukjes
• 400 g groene asperges, gesneden
• 300 g sperziebonen, gesneden
• 200 g tuinboontjes, dubbelgedopt
• 120 g parmezaan, plus extra
• 1 l groente- of kippenbouillon
• 300 g doperwten uit de diepvries, ontdooid
• handvol peterselie en basilicum, grof gehakt, plus extra blaadjes
• 4 sneden stokbrood


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine