Ken je dakgangjeong? Het is gefrituurde Koreaanse kip. Dit recept is werelds, goddelijk en finger lickin’ good! En daarnaast ook lekker makkelijk. In drie simpele stappen leiden we je naar een snack die je los kunt serveren bij een borrel, maar als avondmaaltijd met rijst en groente is deze Koreaanse kip ook een ware held op je bord.
1. Snijd de kippendijfilet in stukjes. Verwijder het schilletje van de gember en snijd de gember heel fijn. Snijd ook de knoflook fijn. Meng in een kom de ingrediënten voor de kip en zet even opzij.
2. Maak ondertussen de saus. Snijd hiervoor de gember en knoflook heel fijn. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit.
3. Vul een pan met olie (ongeveer 3 cm hoog) en zorg dat de olie goed heet wordt. Bak de kipstukjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat de kip uitlekken op keukenpapier. Verwarm de saus nog even en roer de kip erdoor. Serveer de gefrituurde Koreaanse kip met rijst en groente.
Voor 2-3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor de kip:
Voor de saus: