Vegetarische kibbeling van bloemkool

Vegetarische kibbeling van bloemkool

Laura de Grave: ‘Kibbeling is wat mij betreft zo ongeveer de lekkerste snack die er is. Met vis, maar deze variant met bloemkool vind ik net zo lekker. Probeer ‘m eens!’

Bereiding

1. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd grote roosjes in vieren en halveer middelgrote roosjes. Laat kleine roosjes heel.

2. Meng de specerijen (als je de mix zelf maakt) in een kom of doe de kibbeling-specerijenmix in een kom. Voeg de bloem, het ei, de melk en het bier toe. Klop met een garde tot een glad beslag.

3. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie begint dan rondom meteen te bruisen). Haal de bloemkool in 4 delen door het beslag en frituur in porties in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

4. Meng ondertussen de kwark, de mayonaise, de mosterd, de bieslook en peper en zout naar smaak in een kom. Serveer de kibbeling met de saus.

Snack voor 4 personen

50 minuten bereidingstijd

  • 1 bloemkool
  • 3 el kibbeling-specerijenmix*
  • 250 g bloem
  • 1 middelgroot ei
  • 350 ml volle melk
  • 75 ml bier
  • 1 ½ liter frituurolie (koolzaadolie bak & braad)
  • 5 el volle kwark
  • 2 ½ el mayonaise
  • ½ el fijne of grove mosterd
  • 15 g verse bieslook

* Je kunt kibbelingspecerijenmix kant-en-klaar kopen (bijvoorbeeld via pit-pit.com) maar je kunt het ook zelf maken. Meng daarvoor: 1 tl gemalen komijn, 1 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder, 1 tl gemalen nootmuskaat, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gerookte paprikapoeder en 1 tl gemalen witte peper en 1 tl zout.

Keukenspullen

  • frituurpan of ruime pan
  • keukenpapier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine