Meng de ansjovis, knoflook, citroen, rozemarijn en 1 eetlepel van de olie. Gebruik de helft als marinade voor het vlees.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verdeel de aardappels en paprika’s over een braadslee. Druppel de rest van de olie en dressing erover. Bestrooi met zout en peper en bak 30 minuten, tot de groenten zacht zijn en beginnen te verkleuren.
Schroei intussen het vlees enkele minuten in een hete pan. Leg het op de groenten en lepel de marinade erover.
Zet de braadslee 5 minuten in de oven, tot het vlees gaar is, maar nog sappig en roze vanbinnen. Laat het vlees voor het serveren een paar minuten rusten.
2 personen
• 6 ansjovisfilets, gehakt
• 4 tenen knoflook, gehakt
• rasp en sap van 1 citroen
• paar takjes rozemarijn, blaadjes afgehaald en gehakt
• 3 el olijfolie
• 2 lamsschijven
• 2 middelgrote pofaardappels, geschild en in partjes
• 1 rode en 1 gele paprika, zaadjes verwijderd, in stukken