Lamstajine

Lamstajine

Bereiding

1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de helft in 2 eetlepels olie in een tajine rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees en blus af met water.

2. Voeg sjalot, knoflook, ras el hanout, saffraan, gember en Spaanse peper toe. Breng weer tegen de kook aan en schep met een schuimspaan regelmatig het schuim van de oppervlakte. Laat 45 minuten garen.

3. Voeg wortel en meiknol toe en laat nog 15 mi nu – ten garen met het deksel voor drie vierde op de pan.

4. Voeg courgette, bonen en de helft van de koriander toe en laat nog 10 minuten garen, nu zonder deksel. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de tajine direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Garneer met het restant van de koriander.

 

  • 1 kg lamspoulet, in blokjes van 2 x 2 cm
  • 4 el olijfolie
  • 300 ml water
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 tl ras el hanout
  • 6 draadjes saffraan
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 rode Spaanse peper, ontzaad en gesneden
  • 400 g wortel, gesneden
  • 300 g meiknol, gesneden
  • 300 g courgette, gesneden
  • 300 g borlotti- of  witte bonen (blik), afgespoeld
  • 1 bos koriander, gesneden
  • zout en peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek