Week 8 houten prikkers 15 minuten in warm water.
Doe het gehakt in een kom met de knoflook, chilipeper, broodkruimels en peterselie en rasp een van de uien erboven. Bestrooi het gehakt met zout en peper, kneed goed, vorm 8 worstjes en rijg ze aan de prikkers. Laat ze 20 minuten rusten in de koelkast.
Verhit een grillpan, gril de köfte 10–12 minuten in de hete pan, of tot ze gaar zijn; keer ze om de minuut even om.
Snijd de tweede rode ui in ringen en roer die in een kommetje door de azijn en wat zout. Strooi de pistachenoten op een bord en rol de gegrilde köfte erdoor.
Serveer ze met de ui-pickles, sla en yoghurt. Bestrooi met extra peterselie.
4 PERSONEN
• 500 g lamsgehakt
• 2 tenen knoflook, fijn geraspt
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• 50 g broodkruimels
• ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt, plus extra voor erbij
• 2 rode uien
• 2 el rodewijnazijn
• 100 g pistachenoten, fijngehakt
•blaadjes sla en yoghurt, voor erbij