Ching-He Huang: ‘Laksa is een currynoedelsoep afkomstig uit Singapore die vaak gecombineerd wordt met vis. Ik gebruik in dit recept oesterzwammen, die de soep een vlezig tintje geven, en gefrituurde tofublokjes, die de smaken van de bouillon mooi absorberen. Als je geen kant-en-klare gefrituurde tofublokjes kunt krijgen, vries dan een blok tofu een nacht in en laat het voor gebruik ontdooien.’
1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af onder koud stromend water en roer de geroosterde-sesamolie erdoor. Zet opzij.
2. Pureer de ingrediënten voor de laksa-pasta in een keukenmachine tot een gladde pasta.
3. Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de pasta toe en roerbak een paar seconden tot hij begint te geuren. Roer dan de kokosmelk, bouillon, het limoensap, de suiker, donkere sojasaus en tamari of lichte sojasaus erdoor. Laat alles 15 minuten sudderen.
4. Voeg de sperziebonen, courgette, mais, gefrituurde tofublokjes en oesterzwammen toe en laat alles nog 5 minuten koken. Voeg naar smaak wat zeezout toe.
5. Verdeel de noedels over vier kommen en schep de laksa-bouillon met de groenten erover. Garneer met de knapperige taugé, gemalen chilivlokken en korianderblaadjes. Serveer meteen.
kcal – 589
koolhydraten – 24,8 g
eiwitten – 40,0 g
vet – 34,7 g
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten. Bereiding: 20 minuten
Voor de laksa-pasta
*Chings tip – Als je het blik opent, lijkt het misschien alsof de kokosmelk geschift is; de kokosroom is gescheiden van het water. Maar dit is normaal en kan geen kwaad. Zodra je de inhoud van het blik opwarmt of even goed doorroert, wordt de kokosmelk opnieuw één geheel.